Dilimanjaro

Videoclip

”Karma este descrisă de diverse religii orientale ca fiind o forță ce are ca scop monitorizarea tuturor acțiunilor din timpul vieții, determinând astfel calitatea încarnărilor viitoare.
Un însemnat lider spiritual indian și călugăr hindus, pe numele său Swami Vivekananda, exemplifică acest concept în cartea sa «Raja Yoga», folosind o abordare științifică: orice piatră aruncată într-un vid – unde forțele gravitaționale nu influențează traiectoria și viteza corpului respectiv – se va întoarce la punctul de lansare, cu aceeași viteză, în aceeași formă.
Se pare că nu avem cu toții capacitatea de a sesiza aceste repercusiuni, iar yoginii himalayeni o pun pe seama uitării. Omul uită. La fel cum a uitat o bună parte a populației actuale, că epoca comunistă s-a traversat ca la carte și cu fesele strânse, iar acum deplâng acea perioadă. Marș!
O exemplificare mult mai la îndemână decât pietrele aruncate-n vid ale lui Vivekananda (sper să nu-mi sară indienii în cap) – ce poate fi și o atenționare totodată – vine de la fratele Dilimanjaro sub această formă: «Bagă la cap! Bagă bine la cap! Tot ce arunci în eter se întoarce să îți pună capac».
Dilimanjaro este unul dintre cei mai activi artiști de Hip-Hop din România, și probabil consecințele unor fapte anterioare, au făcut ca avatarul său actual să strălucească înconjurat de o aura caldă, în lumina căreia și-a găsit calea. Când luminează în nuanțe de albastru, avatarul își dezvăluie latura mistică și cunoștințele dobândite în cursul vieții, căreia Karma i-a fost și scut, și armă.
Împreună pentru Mișcarea Hip-Hop!”
Ciprian Alexandrescu | HipHopKulture.ro

Galerie foto