Legea lui OM

MUGUREL222

M-am nascut in anul 1985 la maternitatea Filantropia, am locuit de la nastere si pana in prezent in cartierul Ferentari, am umblat prin toate colturile cartierului, inca de pe vremea cand asa-zisele “ghettouri” erau doar niste simple cladiri in care locuiau muncitorii de la Caile Ferate.

In primele zile ale Revolutiei de la 1989 (pana sa inceapa conflictul armat) am stat in fata la Intercontinental pe umerii tatalui meu si am ascultat manifestele si cantecele revolutionare care se auzeau de la balconul Universitatii.

Televiziunea revolutionara SOTI inregistrase un promo in care apaream si eu pret de cateva secunde, fluturand un tricolor in miniatura cu stema decupata.

Tatal meu era o persona respectata in cartier care in general ajuta pe oricine, asa ca in 1993, a aparut la poarta noastra un lautar din cartier, care tinea sub brat o clapa Bontempi MINSTREL Alfa … aceasta persoana trecea printr-o criza financiara si i-a vandut clapa tatalui meu contra unei sume de cateva sute de lei.

Ca o previziune asupra viitorului, definitia cuvantului MINSTREL, conform dictionarului OXFORD Languages este: a member of a band of entertainers, typically white actors with blackened faces, who performed in a type of stage entertainment prevalent in the US in the 19th and early 20th centuries, featuring songs, dances, and formulaic comic routines based on stereotyped depictions of African Americans.

Acesta a fost primul gadget muzical pe care am inceput sa exersez… si am folosit-o vreme indelungata… pana cand si-a dat obstescul sfarsit si am dat-o la reciclare…

Mai tarziu.. posibil prin 96-97, finul parintilor mei s-a intors din Germania si mi-a facut cadou un WALKMAN si o pereche de casti… iar prima caseta pe care am gasit-o in sertarele tatalui meu a fost Best of BOB MARLEY & The Wailers.

Asa ca pot sa spun ca asta a fost primul contact muzica si cu cultura africana.

Ritmurile si versurile lui BOB MARLEY au avut o influenta puternica asupra stilului pe care il abordez in prezent

In anul 2000, am intrat la liceul Anghel Saligny unde am fost coleg de banca cu DJ SPELL (in prezent TELESKOPE FUNK, care este un personaj important in proiectul Legea lui OM, aducandu-si aportul la partea de mastering, videoshooting, video-editing etc…)

Alaturi de el si de REKTOR MC am infiintat trupa Metacrylate Liga (aproximativ 2001-2002)

Inspiratia pentru numele trupei a fost data de compusul metacrylat care se gasea in toate sprayurile pe care le foloseam in grafitty.

Dupa liceu am intrat la primele noastre locuri de munca, asa ca trupa s-a destramat pentru ca nu mai aveam timp de muzica… dar speram si in ziua de astazi ca ne vom reuni pentru a scoate cateva materiale…

In 2006 – posibil2007 -am inceput sa frecventez un studio din cartier (3XRecords – In prezent Green Label Studio) pentru a inregistra niste freestyle-uri .

Acolo am lucrat diverse materiale cu producatori diferiti: Vlad Suman, Brigada Voicecutz, Fanas Beatehas…

Prima melodie de pe canalul meu de Youtube, Esko – Bussines Class este inregistrata in perioada aceea

Perioada 2009-2019 a fost presarata cu diverse probleme cronice de sanatate printre care si amnezie, asa ca voi completa biografia cand voi fi mai sigur de anumite detalii

In 2019 am produs albumul STILUL BATRANESK pe care il consider in sinea mea un omagiu adus tatalui meu… i-am desenat o gagica batrana pe coperta ca sa ii tina companie mereu pe lumea cealalta…

La coperta STILUL BATRANESK a lucrat si raposatul SHAO, grafitty artist, fondator al crew-ului NPA (Nasty porn actors) REST IN PEACE BROTHER!

Pe STILUL BARTANESK apar piese ca Viata lui Chaplin, Catatonia, care trateaza subiectul: relatii toxice si consum de droguri ca o reflectie asupra propriei mele vieti… si asupra a ceea ce voiam sa las in urma…

In anul 2020 m-am angajat ca necalificat intr-o echipa de electricieni pe un santier de pe strada Jean Louis Calderon, alaturi de un bun amic Florian Vladoaia…

De cate ori masuram cate o siguranta in tabloul electric, obisnuiam sa fac misto de el si il rugam sa-mi mai explice o data “legea lui ohm”… pana intr-o zi cand i-am zis: “Imi fac o trupa de hip hop, se va numi LEGEA LUI OM, si primul refren va fi: ESTI OM CU MINE… SUNT OM CU TINE…””

Lucrul acesta a devenit realitate exact urmatoarea luna dupa ce mi-am dat demisia si am produs melodia: Legea lui OM – Darkness within darkness… inspirata din strofa a poemului DAO DE JING:

The Tao that can be told
is not the eternal Tao
The name that can be named
is not the eternal Name.

The unnamable is the eternally real.
Naming is the origin
of all particular things.

Free from desire, you realize the mystery.
Caught in desire, you see only the manifestations.

Yet mystery and manifestations
arise from the same source.
This source is called darkness.

Darkness within darkness.
The gateway to all understanding.

Videoclipuri