Rimaru

Rimaru

(Călin Ionescu)

Rimaru este unul dintre fondatorii R.A.C.L.A.

R.A.C.L.A. (Rime Alese Care Lovesc Adânc) a fost una dintre cele mai vechi formații de Hip hop din România. Înființată în 1993 de frații Călin și Dan Ionescu (cunoscuți inițial ca Krash-X și Big Demo, iar apoi sub pseudonimele Rimaru și Clonatu’), aceasta a lansat primul album de hip hop din România în 1995, intitulat „Rap-Sodia efectului defectului”.

Al doilea album creat a fost „Incursiune în real” (1996), însă nu a fost lansat niciodată. Singura piesă apărută de pe acel album este „Certitudine-n Deces”, publicată în compilația „MARPHA-Romanian HipHop”. În anul următor, a apărut albumul „Cei care te calcă pe cap”, considerat la vremea respectivă cel mai bun album de hip-hop al anului. Acest album oferea câteva melodii inedite, printre care și o colaborare cu trupa rock Cargo, dar și piesa „Zecimale” – un atac direct la adresa unor trupe precum B.U.G. Mafia sau Paraziții. În 1998, Clonatu’ a decis să părăsească cariera muzicală, astfel că albumul „Rime de bine” este un album solo al lui Rimaru. Și acest album a avut un succes deosebit la public.

În anul 1999, a apărut maxi-single-ul „Nu mă uita”, o colaborare cu Anda Adam; se pare că odată cu acest maxi-single a început declinul trupei. Anul 2000 aduce albumul „Plus Infinit”, în care sunt aduse omagii trupei B.U.G. Mafia, dar și unor foști membri ai Sindicatului R.A.N.-S., Vexxatu Vexx și Deceneu. În anul 2001 apare E.P.-ul „Pătratul Roșu”, considerat cel mai slab material scos de trupă după maxi-single-ul „Nu mă uita” din 1999.

În 2001, Nicolae Guță lansează albumul „Comando”, în care îl are ca invitat pe Voda (Rimaru) (R.A.C.L.A.). Albumul conține 10 piese, toate cu Voda (Rimaru), versurile lui Voda (Rimaru) sunt de rap/hip-hop, iar versurile lui Guță sunt de manele.

În 2007, Rimaru s-a reunit cu unii dintre membrii R.A.N.-S. pentru apariția mult așteptatului album „R.A.N.-S.”.

În 2014, R.A.C.L.A. revine cu un nou single, „Ține-te de ea”, iar din trupa mai face parte doar Rimaru.

Sursa: Wikipedia

Discografie

Videoclipuri

Evenimente

Galerii foto