K-Gula

(Costea Constantin)

În 1996 K-Gula, (n. 1976)un rapper descoperit de Rimaru (R.A.C.L.A.), care activă în trupa L.I.R.I.C. alături de Inspectoru și Maniak Killer (ex. Klansmen), intră în trupa R.A.C.L.A. alături de care, în 2000, scoate albumele Plus infinit și Visuri în întuneric (album solo). În 2001 urmează ultima apariție în cadrul acestei trupe cu albumul Pătratul roșu, după care se decide să părăsească industria muzicală. La un an de la despărțirea de trupa R.A.C.L.A decide, după multe discuții cu oameni importanți din industria muzicală, să se dedice din nou muzicii, timp în care înregistrează alături de trupe și nume sonore din muzica românească, ca Bitza, Vitza de vie, Holograf, Cassino, CTC, Da Hood, nenumărate piese de mare succes. De asemenea a apărut și pe compilațiile Proiectul verde (scos de UrbanRecords) și Hip-Hop hits (Roton Music). Dj Undoo este cunoscut în sfera hip-hop românească mai ales datorită colaborărilor cu nume, ca: H8, Bitza, Simplu, Puya, Anonim, Da-Hood, Phane Buton, Nicola, dar și prin ajutorul acordat trupelor mici.

În 2003 a început căutările pentru înființarea trupei alături de Dj Undoo. Primul pe listă a fost Jojo, la tobe, ca după un an de căutări să li se alăture și Jonny, basistul trupei, Ștefan, clape, Vali, chitară electrică. Alături de aceștia, muzica produsă de K-gula vrea să schimbe mentalitatea celor ce au impresia că Hip-Hop-ul înseamnă doar viață de cartier și înjurături.

În 2005, la 4 ani de la reluarea activității, K-gula scoate alături de Dj Undoo albumul Schimbări, un album complex, o formație de social fussion, care întregește zona de hip-hop, îndrăznind să fie altfel. În august 2005 a concertat pro bono (gratuit) la festivalul FânFest, Roșia Montană în cadrul campaniei „Salvați Roșia Montană”. În 2006 este nominalizat la Premiile muzicale MTV România la categoria „Cel mai bun hip-hop”, pentru piesa „Multe de recuperat” înregistrată în colaborare cu DJ Undoo.

Discografie:

  • 2000: Plus infinit (împreună cu R.A.C.L.A.)
  • 2000: Visuri în întuneric
  • 2001: Pătratul roșu (împreună cu R.A.C.L.A.)
  • 2003: Dreapta în univers, centru în întuneric (nelansat)
  • 2005: Schimbări (împreună cu (DJ Undoo)
  • 2012: Opunem rezistență (împreună cu Grupul de Rezistență)

Sursa: Wikipedia

Discografie

Interviuri

Galerii foto