Kapushon

Marin Crețu (alias Kapushon) este un rapper din Republica Moldova. S-a născut pe 12 septembrie 1981 în satul Tigheci, raionul Leova. De la vârsta de patru ani a crescut în orașul Leova. A învățat să cânte la saxofon la Școala Muzicală din Leova, unde a făcut cunoștință cu Ion Guzu (alias Guz) cu care a devenit prieten de o viață și a avut multe colaborări pe parcursul anilor.

Și-a început activitatea fiind în liceul “Constatin Spătaru” din or. Leova, în 1999, concertănd pe la evenimente din oraș. “Primul album oficial („Neserios”) l-a scos împreună cu Sica și Guz în 2003 în cadrul formației LV’s Klan, fiind considerat primul album de rap din Moldova.

Primul album solo („Pe cuvânt”) a ieșit în 2011. Au mai urmat apoi alte două albume, “Frumos-Frumos” (2013) și “Doina” (2017).

Pe parcursul anilor a avut colaborări cu mai mulți artiști: Guz, Lia Taburcean, Pavel Stratan, Victoria Beregoi, Valera Leovskii, Anatol Mârzenco, Gloria Gorceag și alții. Scrie muzică și versuri și pentru piesele interpretate de alți muzicieni. Este proprietarul studioului Mareshow.

Videoclipuri

Audio