VDV – velion

„Scrisul de multe ori poate fi o soluție. Dacă pixul îți este gând și voce și hârtia îți este martor – dar un martor mut, care nici nu te judecă și nici nu te îndeamnă – există mari șanse ca acest exercițiu intelectual numit scriere, să îți salveze sufletul înaintea oricărui medicament.
De prin anul 2017 se ocupă cu scrisul și Valentin Chitic a.k.a. VELION. Are 23 de ani şi este originar din Târgu Neamț. În București a venit prin 2012, cu planuri de viitor pe plan sportiv. A practicat tenisul de câmp la nivel de performanță până în jurul vârstei de 17 ani.
Astăzi se află sub îndrumarea unuia dintre veteranii mișcării Hip-Hop din România, Botoșiu Marius Mircea a.k.a. Subsemnatu. Pe data de 26.10.2023 și-a deschis propriul canal de YouTube și în aceeași zi a lansat piesa «fight club», o producție marca Subsemnatu, cu amprenta căruia își face simțită prezența de la primul sunet emis de difuzor.
Lumea drogurilor a fost și lumea lui Velion încă de pe la 14 ani. Probabil drogurile au influențat și accidentarea de la una din selecțiile pentru națională, de la vârsta de 15 ani.
În perioada copilăriei a avut cunoștință de fenomenul Hip-Hop, însă nu a rezonat cu el și nu a înțeles de la bun început mișcarea. De altfel, avea și alte preferințe muzicale.
A început să guste rap-ul românesc la 16 ani. La Familia, Specii, Haarp Cord, Cedry2k, Subsemnatu, raku, Phunk B, SP-ul, sunt câteva din grupările și numele care l-au influențat și astfel a devenit pasionat.
Lumea Hip-Hop-ului nu e mereu plasa de siguranță dacă preocupările și planurile personale nu coincid cu mișcarea. De aceea, în anul 2020, Velion a fost internat la psihiatrie, iar apoi într-un centru de recuperare din Bacău. Perioada de recuperare nu a fost ușoară. Sevrajul se manifesta prin tremurat și prin deficiență în exprimarea verbală. La prima ședință în fața celorlalți colegi de suferință și a consilierului, la una din teme s-a folosit de un text scris în acea perioadă pentru a putea să se exprime, altceva fiindu-i imposibil să comunice.
Perioada neagră s-a întins pe un an de zile, timp în care a fost monitorizat de familie, preot, psiholog.
După recuperare a început să investească în pasiunea sa și financiar nu doar emoțional, folosindu-se de banii câștigați din serviciile de instructor de tenis.
«După recuperare mi-am revenit complet și am început anul ăsta să mă implic tot mai mult, iar în vară l-am cunoscut pe Subs, prin intermediul unui challange lansat de el pe internet. Așa am ajuns să-l cunosc și mai apoi am început să lucrăm.»
Să-i dăm credit și să-i oferim sprijin în demersul său artistic. Arta e medicament, muzica e pansament iar viața – din ce știm – e doar una.
Împreună pentru mișcarea Hip-Hop!”
Ciprian Alexandrescu

Dă mai departe

1 Comment

Lasă un răspuns

S-ar putea să-ți placă și...