30 de ani de la primul concert de hiphop din România!

#30deani

14 mai 1993, Sala Polivalentă, ora 19:30: primul concert de hip-hop susținut în România

ALLIANCE ETHNIK (K.Mel, Jalil, Gutsy, Fast Jay, Crazy B) • SLÉO (Jazzyko, Le Cervo, Sly D.O.) • RAGGA SONIC (Big Red, Daddy Mory) • INSPECTOR L • DÉMOCRATES D (Black Jack, Chrysto, Mickey Mossman, Madison)

Nai’gh’Ba (Da Hood Justice): “Primul mare concert care a testat masele a fost organizat în Sala Polivalentă, pe 14 mai 1993. Afișul era cât se poate de incitant: Alliance Ethnik, Sléo, Ragga Sonic, Inspector L și Démocrates D – artiști francezi aflați la început de carieră. Concertul s-a bucurat de un real succes, în sală fiind prezenți în jur de 2000 de spectatori. Atunci s-a văzut cu adevărat că treaba se mișcă.” (2001, revista PLAY)

“A urmat concertul din 14 mai ’93, de la Polivalentă, când au venit primii rapperi de peste hotare: Alliance Ethnik, Ragga Sonic, Inspector L, Démocrates D și Sléo. A fost prima întâlnire cu realitatea: erau și alții!” (2001, revista PLAY)

Simbad: “Comunitatea hip-hop de la acea vreme era destul de mică. Firește, se umpluse Sala Polivalentă la primul concert de hip-hop din România (organizat în 1993 de Corrupted Morals și Persona Non Grata, cu ajutorul indispensabil al lui Sleek B. [D.J. Sleek], Daddy Love și Abdul Shabaz), la care au venit trupe mari ale rap-ului francez, gen Alliance Ethnik, Démocrates D., Sléo și la care un milimetru a lipsit să nu participe și NTM. Bănuiesc că sala aia are vreo 3000 de locuri măcar, deci cam atâţia eram în ’93 (în București). Câți, însă, eram «true hip-hoppers», câți eram aduși doar de curiozitate, mi-e greu să estimez. Cert e că eram puțini.

Și destul de disparați, adică fără multe legături unii cu alţii. Anumite zone beneficiau de un procent mai mare de rapperi pe cap de locuitor – Balta Albă, Dristor, Colentina, Gara de Nord, altele stăteau mai prost la capitolul ăsta – Drumul Taberei, Cotroceni, Floreasca.” (2009, www.aghh.ro)

Surse articole: Revista Play, Cătălin Dumitrescu

Dă mai departe

No comment

Lasă un răspuns

S-ar putea să-ți placă și...