2’ȘPE. Geneza. Episodul întai

12 Iunie 2023 a fost ziua în care am simțit că „2’ȘPE” se întâmplă cu adevărat. „2’ȘPE” nu a mai fost doar un plan naiv – asta chiar dacă înainte de toate am primit câteva demo-uri audio – ci devenea realitate cu fiecare cadru surprins de către colegii noștri (Ernest și Cosmin) responsabili cu pelicula.


LOCAȚIA: Lacul Morii/insulă


La ora la care ne îndreptam către insulă, lacul promitea să mai spună doar povestea noastră din acea seară. Echipamentul a fost greu fiindcă l-a cărat doar Ernest, iar minutele de acomodare au curs firesc prin discuții amicale cu primul invitat al proiectului 2ȘPE, David Skunk.


David a răspuns invitației mele dezinvolt și cu un soi de siguranță legat de ce avea să se întâmple. Când David a trimis demo-ul a trebuit să-mi promit mie că nu e cazul să-l dezamăgesc.


Am angrenat împreună cu Vicențiu toată mișcarea HipHopKulture – în fapt, am lăsat pe ceilalți să stea de șase în timp ce noi fumam cu Tarantino frunze de nuc – pentru a aduce la lumină acest „2’ȘPE”, care a apărut într-o discuție privată avută cu Alexandru Damian Mihăilă (DJ Undoo), la momentul în care prin bunăvoința sa, ne oferea un fragment dintr-un instrumental – parte a albumului „Varieties”, „Is Not Worth The Risk” – ce voiam să-l folosim împreună cu voice logo-ul HHK (voce: Pascu Andrei), plus scratch marca Undoo, pentru a crea identitatea HHK 2023.


Revin. 12 iunie, an curent. Seară cu apus regulamentar și încredere în noi că David va ști deja ce trebuie să facă. Am stabilit să folosim coloanele de pe partea dreaptă a insulei, având în vedere că orice alt view în acel moment era deja cufundat în noapte. Avem sunet de greieri și brotaci pe REC, dar am mascat totul cu sound-ul new underground Raw Crackle. Să mă bată mama, dacă n-am crezut că de fapt proiectul e a lui David! A mers totul uns. Și nu am avut nici băutură și nici alte substanțe dătătoare de imaginație în exces și probleme, căci altfel s-ar fi auzit prin vecini și s-ar fi putut citi în recenzii declarative despre asta, deoarece am avut parte de un control succint din partea Jandarmeriei și a Poliției române – a se verifica pe video. Vă mulțumim pentru grijă și protecție! Sperăm într-o lume numai bună în care copii noștri să polueze fonic dormitoarele de familie cu bucata de pe 2ȘPE – David Skunk feat. DJ Undoo.


David este un tip cu un real simț artistic și cu o siguranță în ceea ce spune ce nu lasă loc de îndoieli. Brigada lui nu lasă loc de incertitudini. Băieții sunt reali și trăiesc fiecare cuvânt scris în aceste poeme insensibile și brutale pe alocuri.
Priviți cum înflorește cartierul!


Aducem înaintea voastră primul episod al acestui serial de genu’ „tânăr și neliniștit” și sperăm să vă bucurați ca și noi de această reușită. Surprize or să tot fie, cu, sau fără Zâna Zânelor (Marin).


Poate nici nu v-ați dat seama, dar suntem „ÎMPREUNĂ PENTRU MIȘCAREA HIPHOP”

Articol de: Ciprian Alexandrescu

Dă mai departe

No comment

Lasă un răspuns

S-ar putea să-ți placă și...