Bitză

În data de 8 februarie 1979, în București, se năștea Mihai Biță, pe numele lui de scenă Bitză, primul artist din ROMÂNIA care a lansat pe piață un album de URBAN SOUL.

Bitză a debutat în Ro-Mania, trupă cu care a lansat multe piese adaptate din folclorul românesc iar la scurt timp a înființat o nouă formație, alături de trei băieți, numită Déjà Vu, trupă cu care a abordat mai multe stiluri, mergând de la RnB până la dance. După un singur album Déjà Vu, lansat în 2000, Bitză a decis să se axeze mai mult pe cariera solo, părăsind trupa.

Momentul în care a devenit un nume consacrat în industria hip hop-ului românesc poate fi asociat cu cel în care a fost invitat să cânte, alături de Paraziții, pe piesa „Fără tine” de pe albumul „Categoria grea”, lansat în anul 2001.

De acolo și până la succesul care urma să vină a fost doar URMĂTORUL PAS.

KEROSEN (Gianiny Munteanu/REBEL MUSIC) și Ombladon au fost cei care l-au readus pe Bitză în muzică, în anul 2002, acela fiind, de altfel, și momentul în care cei trei au început să lucreze pentru albumul de debut al artistului, „Sevraj”, lansat în 2004 la Rebel Music. Albumul include colaborări cu Ombladon, Tataee, FreakaDaDisk, Cheloo, DJDox, raku, Adrian Despot & K-Gula.
Datorită vânzărilor, acest material s-a bucurat de DISCUL DE AUR!
Pentru promovarea albumului SEVRAJ, s-au tras clipuri la piesele: URMĂTORUL PAS (cu Tataee) și VORBEȘTE VINUL (cu Cheloo).
De altfel, albumul a fost disponibil în 3 variante: CD, casetă și vinyl!

În 2005, Bitză a lansat cel de-al doilea album al său, „Sinuciderea unui înger”, prin Rebel Music, unde i-a avut ca invitați pe L.Doc, K-Gula, DJ Undoo, Grasu XXL, VD, DJ Paul, Vanessa S, Deliric, Loredana & Butch.
Pentru promovarea albumului SINUCIDEREA UNUI ÎNGER, s-au tras clipuri la piesele: ALL STAR PART ONE (cu DJ Paul, Grasu XXL, K-Gula și VD) și TAKE ME SLOW (cu Vanessa S).
Un an mai târziu, în anul 2006, albumul „Sinuciderea unui înger” a primit din partea casei de discuri Roton DISCUL DE AUR, pentru vânzarea a peste 15.000 de unități.

„Fapte bune” este cel de-al treilea album din cariera lui Bitză, lansat în anul 2006, prin Rebel Music. Un album „urban soul”, care conține 16 piese ce abordează subiecte delicate și sensibile.
Pentru promovarea lui, s-au tras clipuri la piesele: ARMELE PREGĂTITE/PIERDUT ÎNTR-O LUME MARE și FAPTE BUNE.
În 2007, la Premiile muzicale MTV România, ARMELE PREGĂTITE/PIERDUT ÎNTR-O LUME MARE a fost nominalizat la CEL MAI BUN HIPHOP.

Totodată, în 2006, Rebel Music a lansat pe piață în ediție limitată și un box de 3 CD-uri cu primele 3 albume ale lui BITZĂ, în ediție limitată de 100 de bucăți.

În 2009 a lansat cel de-al patrulea album, „Sufletul Orașului”, prima dată bootleg iar apoi, peste câteva luni, prin casa de discuri Intercont Music.
Albumul a fost promovat pe tv datorită clipului la piesa care dă numele albumului, SUFLETUL ORAȘULUI, aceasta fiind în colaborare cu raku și DJ FaiboX.

În 2010 iese pe tarabe cel de-al cincelea album, „Goana după fericire”, produs independent și distribuit cu Gazeta Sporturilor. Albumul s-a bucurat de colaborări inedite: ARTAN, B-REAL de la CYPRESS HILL, MARIO, HOLOGRAF, MAXIMILIAN și YOUNG DE.

În 2014, după lansarea pe internet a albumului cu numărul 6: LINIȘTE PART 1, s-a mutat în SPANIA, însă nu a renunțat pentru nimic la muzică.

În prezent produce pe youtube vlog-ul: „Vorbește Shotul” și a lansat de curând albumul SEVRAJ 2, care poate fi ascultat integral aici.

Sursa: Bazarap

Discografie

Stiri

Videoclipuri

Evenimente

Interviuri

Audio

Galerii foto

Versuri