Tata Vlad

Tata Vlad sau Tataee este unul dintre fondatorii trupei româneșți de muzică Hip Hop B.U.G. Mafia. Este pionerul curentului Gangsta Rap românesc.

Pe numele sau real Vlad Irimia, Tata Vlad s-a născut pe 17 octombrie 1976 în Sebeș, Alba Iulia. În anul 1995 a absolvit Liceul Alexandru Ioan Cuza din București. Până în anul 1998, a jucat baschet, pentru o perioadă de 10 ani. L-a abandonat pentru a se putea concentra asupra muncii lui.
Și-a început cariera în calitate de artist solo iar, mai târziu, a devenit renumit alături de trupa B.U.G. Mafia din care mai fac parte Alin „Uzzi” Demeter și Dragoș „Caddilac” Vlad-Neagu, care au popularizat exprimările explicite în rap pentru a prezenta violența vieții de stradă. Albumul lor din 1998, „De Cartier”, lansat de Cat Music, a făcut trupa să devină una din cele mai bine vândute de pe piața românească, dar și una din cele mai respectate formații de Hip Hop românesc. Ulterior Tata Vlad, a mai colaborat cu artiști ca Akcent, Bitza, Andreea Antonescu, Cristina Spătar sau Adriana Rusu fiind apreciat pentru schimbarea și perfecționarea stilului său muzical.

După succesul albumului „Băieți Buni”, în 2003, Tată Vlad s-a axat pe producerea muzicii pentru diverși artiști. El și-a deschis propria sa casă de discuri, Legend Audio, în 2004, asumându-și rolul de producător de înregistrări și music executive. În 2005, el a semnat cu artistul JerryCo, care a lansat single-ul său de debut în 2009, după o perioadă de patru ani de colaborare cu Tata Vlad la primul său album, „Orice e posibil”, lansat în 2010 de Legend Audio.
În prezent, locuiește în Barcelona, alături de familia sa. Artistul și-a schimbat viața radical, după ce a devenit tată.

Discografie cu B.U.G. Mafia: „Mafia”(1995), „Născut și crescut în Pantelimon”(1996), „IV:Deasupra Tuturor”(1997), „De Cartier”(1998), „După Blocuri” (2000), „Întotdeauna pentru totdeauna” (2000), „Băieți buni”(2003), „Înapoi în viitor” (2011).

Discografie

Evenimente

Interviuri