B.U.G. Mafia

B.U.G. Mafia este o trupă de hip-hop emblematică din România fondată în anul 1993. Actualii componenți sunt Tata Vlad, Caddillac și Uzzi.

Tata Vlad a semnat pe langa toate albumele B.U.G. Mafia si proiecte ale unor formatii precum XXL & 10 Grei, La Familia, M&G, Parazitii, Villy, Ganja, Luchian etc. S-a nascut pe 17 octombrie 1976. A avut mai multe nume de scena fiind pe rand Doom, Mr. Juice si Tataee.

Uzzi – Nascut pe 26 martie 1978 in Bucuresti, Uzzi si-a inceput cariera de MC prin anii 1992-1993 in trupa Demonii, una dintre putinele trupe care cantau gangsta rap in limba romana in acea vreme. Paraseste aceasta trupa in 1994, pentru a se alatura lui Caddy si Tataee, formand Black UnderGround Mafia.

Caddillac s-a nascut pe data de 10 septembrie 1976 in Bucuresti. Il putem numi unul dintre primii MC din Romania. In 1993, Caddy formeaza impreuna cu Tata Vlad Black UnderGround ce urma sa devina mai tarziu B.U.G. Mafia.

La sfârșitul anului 1993, pe vremea când albumele de hip hop circulau doar în cercuri restrânse, iar cd-urile erau obiecte rare și prețioase, Dragoș Vlad-Neagu îl întâlnește pe stradă pe Vlad Irimia. Ei intră în vorbă, subiectul fiind pălărioara purtată de Vlad care era brodată de mână cu numele unei formații de gen, celebră și acum, adică Cypress Hill. Amândoi aveau deja tentative de intrare în lumea hip hop ca artiști și pun bazele trupei Black Underground la începutul lui 1994 împreună cu alți doi băieți care la scurt timp părăsesc această trupă, îndreptându-se probabil către alte domenii. Dragoș și Vlad, cu numele de scenă Klax 187 și respectiv Doom (astăzi Caddy și Tata Vlad), reușesc să își înregistreze prima piesă, în limba engleză, cu ajutorul lui Adi Niculescu, realizatorul emisiuni „Yo!Rap Is Moving!” de la radio Uniplus. După ce în prealabil fusese cântată live în cadrul emisiunii mai sus amintite, piesa „Straight Outta Da Hell” rulează acum, în aceeași emisiune, sub formă de pozitiv făcut în studioul de producție al Uniplus-ului.

Băieții continuă să creeze piese în engleză, realizându-și instrumentalele cu ajutorul lui Romeo Vanica, pe keyboard-ul acestuia. Pe 6 octombrie 1994, trupa are prima apariție live într-un concert organizat în Club A de către DJ Sleek, primul promoter al hip hop-ului în România. Urmează o serie de show-ri, pe la baluri de boboci ale unor licee din București, alături de cei de la o alta trupa de hip-hop M&G. Se mai înregistrează două piese în engleză care însă nu apar pe radio. În căutare de colaboratori, Klax 187 și Doom întâlnesc trupa Demonii, din care făcea parte și Uzzi, pe atunci sub numele de scenă Drama. Se formează o grupare, Cartelul, împreună cu un al treilea membru, Nicollo, artist solo.

Prima evoluție live a grupării se produce la concertul „Rap Attack” din martie 1995, organizat de către Adi Niculescu la teatrul „Ion Creangă”. Publicul de hip hop crește de la câteva zeci la câteva sute. Demonii se destramă, iar Alin Demeter, adică Drama este cooptat în Black Underground. Odată cu venirea noului component, trupa trece de la engleză la română. Cei trei apar astfel la „Rap Attack”, ediția a doua, făcându-și deja loc în topul trupelor de gen pe atunci încă necomercializate. La începutul verii lui ’95 trupa semnează primul contract de producție, multiplicare și comercializare cu casa de discuri Amma, urmând ca piesa „Psihopatu’” sa între pe o compilație de rap. Totodată, numele trupei se mărește devenind Black Underground Mafia, iar Drama și Doom fac pasul către trecerea la Uzzi și respectiv Mr.Juice.

Discografie

Videoclipuri

Evenimente

Interviuri

Galerii foto

Versuri