Romell Alaman x Legea lui OM – Orasul (Remix)

Legea lui OM    19

Când două culturi își dau întâlnire pe aleea creației, totul decurge intuitiv, iar sentimentul de apreciere comună face ca rezultatul să fie unul original și curat. Autenticitatea fiecărui element implicat în actul de creație muzicală, laolaltă cu tipologiile individuale ale artiștilor, în cazul de față Romell Alaman și Legea Lui Om, capătă forme nebănuite.

Acum ceva vreme piesa «Orașul» a lui Alaman Romell Mircea, lăsa loc – în conștientul meu – ideii că această compoziție muzicală poate îmbrățișa lejer și o latură romantică a Hip-Hop-ului. Evident că i-am transmis chiar artistului acest gând. Nu știu dacă a avut un rol în înfăptuirea remixului de față, dar ce este cert, e că intuiția și faptul că are aceleași gusturi muzicale cu ale mele, a făcut ca Mugurel a.k.a. Legea lui Om să propună această variantă a piesei.

Tind să cred că timbrul vocal, care pare a se înrudi cu o voce a copilăriei noastre – cea a marelui Valeriu Sterian – plus o parte a tematicii abordate și mai ales rezonanța sunetelor ciupite de chitară, toate acestea au conlucrat și au deschis atenția mea și a lui Mugurel, asupra operei lui Alaman.

Cât despre Mugurel a.k.a Legea lui Om, prin temperamentul său așezat și relaxat, interiorizează șocul evenimentelor cotidiene și le transpune mai apoi muzical. Un bun observator, e un bun difuzor. E greu să găsești în acest spațiu comun, delimitat de granițe, o influență sau un stil asemănător. Nu simte dorința să epateze pentru a se face văzut și nici nu ridică tonul pentru a se face auzit.
Acum câteva zile i-am văzut pe cei doi artiști împărțind același cadru fotografic și am știut că va urma o colaborare specială. Ieri, pe canalul de YouTube «Legea lui Om», am primit confirmarea a ceea ce am bănuit.

«O gheișă are nevoie de samurai»*, cultura urbană are nevoie de observatori fini, iar rădăcinile au nevoie de apă, folk și Alaman.
Să aplaudăm această mixtură și să oferim apreciere celor doi artiști.”
Ciprian Alexandrescu

«O gheișă are nevoie de samurai» – vers din «Eternal Sunshine» – Legea lui Om

Dă mai departe

No comment

Lasă un răspuns

S-ar putea să-ți placă și...