Chimie

Mihai Adamescu, nimeni altul decât Chimie, Mișu Foarfecă.

Artistul rap s-a pus pe scris la 15 ani, în vremea în care BUG Mafia, La Familia și 2 Pac erau icon-uri incontestabile pentru orice fan al hip-hop-ului. Cu timpul, Chimie a ajuns să poarte cei mai largi blugi, iar “formațiile cu frații” (Sarcastic sau Melodramatic) nu au întârziat să apară. La 18 ani, Mișu fuge la București și se mută cu Gâză, se anturează cu Fratele Nord și fac “Cântăm sau Colorăm”, înregistrează piese, participă la concerte, dar nu concretizează un album.

“Plutind în derivă în burta bestiei”, Mișu s-a întâlnit cu Dragoș Tudorache (Dragonu’). Proiectul care a rămas martor al acestei întâlniri este binecunoscutul colectiv Specii. Experimentarea a primat, dar realizată în parametri metodici. Toată energia și tot statement-ul personal au fost canalizate în muzică. Probabil de aceea, Specii este o fantezie muzicală rap, încapsulată într-o formă atipică pentru vremea respectivă ca moment al apariției în România. Specii este acel element inedit care a revoluționat peisajul și prin sound, și prin lirică. Chimie, Dragonu` și Gâzăh s-au pus pe combinații ca frații și au experimentat cu o metodă din spatele nebuniei. Natural, nou, inedit, surprinzător.

Despre abordarea subiectelor neconvenționale din poveștile lor controversate: ”unghiul respectiv părea nucleul problemei”. Peste tot existau aceste tentații chimice care se desfășurau ca un portal, de parcă ar fi existat o rețea invizibilă între ele (”vicii, tentații, hiperventilații…”). Păreau a fi punctul comun indiferent de clasa socială, religie, culoare… Chimie spre exemplu a fost unul din artiștii care și-a asumat defilarea cu un subiect atât de inabordabil, considerând că tabu-ul trebuie spart. Și crede că lumea a primit atât de bine acest mesaj, tocmai pentru că a venit ca un duș rece – nu numai pentru cei care s-au conectat în acest film, ci și pentru întregul hip-hop românesc.

A fost un moment în care tot ce se putea spune se spusese deja – ba nu! A apărut acest rap cu input personal și emoțional foarte crescut, deosebit de confesiv, și atât de sincer! A fost un moment în care aparent se cântase despre bani, sărăcie, politică, femei, alcool – destul. A venit momentul în care comunitatea a auzit la fel de bine ”șaman” sau ”muză” într-o piesă rap și s-au desfășurat efectiv poezii întregi pe beat de hip-hop. Produsul final este motivul pentru care multe duminici la Silver Church au fost de neuitat pentru întreaga comunitate, precum și alte concerte reușite în București și în toată țara.

Chimie a colaborat pe parcursul timpului cu Haarp Cord, Alan & Kepa, DJ Undoo, Bean, Aforic, Dragonu`, Gâzăh, Kazi Ploae, Serafim, Praetor, Shadowbox și mulți alți rapperi și artiști. La ora actuală, combinația inedită de instrumentale marca Shadowbox, cu vocalul Rareș și cu rap-ul specific Chimie este cea mai prolifică dintre colaborările lui Mișu Foarfecă.

Discografie:

Kazi Ploae & Specii – Amenințarea maimuței (LP 2009)

Kazi Ploae & Specii – Imperiul lianelor (LP 2010)

Specii – Ușile Vol. 1 (LP 2011)

Chimie – Mambo Siria (LP 2012)

Chimie & gAZAh – De la zei la cimpanzei (LP 2013)

Chimie – Strada strâmbă (EP 2014)

Chimie – BioChimie Vol. 1 (LP 2015)

Specii – Fuck Darwin (LP 2018)

Chimie – Legenda celor patru colțuri ale blocului (EP 2018)

Chimie & Domnul Udo – Jungla (EP 2020)

Sursa: last.fm

Discografie

Videoclipuri

Evenimente

Audio

Galerii foto